7 Şubat 2017 Salı

Edge Of Tomorrow Filminin Sonu Nasıl Bitti ?


   Öncelikle belirteyim bu yazı da Edge of Tomorrow (Yarının sınırında ) filmi ile ilgili bol bol spoiler içerir. Filmi izlemeden yazıyı okuymayın.

   Filmi izleyen bazı kişiler filmin sonunu tam olarak anlayamamış olabilir. Biraz Karışık bir sonu vardı. Tam anlamıyla anlayan kişiler bile bir çok kez filmi izledikten sonra anlayabiliyor. Çok fazla uzatmadan Direk konuya geleyim.
   Filmin sonunda Cage en başa yani helikopterde uyandığı yere geliyor. Peki omegayı öldürdükten sonra nasıl olurda oraya gelebildi? Onun kesin bir açıklaması olmasa da teorisi şu:

   Cage helikopterde uyandığında 2 gün önce olmamıştı; Hala dündü. Gün 0 : Cage cepheye gidecek. Gün 1: Cage üs'te uyanıyor. Gün 2 : Sahilde ki gün. Cage açıkça omegayı  sahil işgalinden önce öldürmeleri gerektiğini söylüyor. Omegayı önceki gece (1. günün sonu) öldürüyorlar. Zaman sıfırlandığında önceki gün oluyor (Gün 0).

   Zamanı sıfırlayan Alpha değil Omega. Alpha sadece ölerek tetikliyor. Omega bir çeşit tetikleyiciye programlanmış, Alpha öldüğünde otomatik olarak zamanı sıfırlıyor. Cage Alpha'nın kanını aldığı zaman yeni alphaya yani yeni tetikleyiciye dönüşüyor. Açı
kça belli ki omega, Alphayı kontrol edemiyor. Aksi taktirde omega tüm sıfırlamaları önleyebilirdi. Sıfırlama gücü omega da olduğundan dolayı yaşanmış herşeyden haberi oluyor.
   Cage havuza düşüp Omegayı öldürdüğünde yeni omega oluyor. Omeganın kanını ve güçlerini alıyor. Böylece zamanı geri alma gücüne kavuşuyor. Omega öldü yani Cage'in zamanı sıfırlaması (ilk başta açıkladığım üzere düne geri döndü) ve orijinal Omega'nın hayatta kalması imkansız. Yeni Omega Cage. Şuan ki zaman çizgisinde, Cage'in olduğu zmana çizgisinde. (Cage biri tarafından öldürülüp gücü alınana kadar omega)



1 yorum:

  1. Bunu okuduğumda alşah belanı versin diyip gülüp sonrada hey allah razı olsun dedim ilkini neden dedim bilmiyorum ama anladığıma çok çok sevindim çok sağol çok iyi açıklamışsın ya. 😅😅 bu arada açıklaman için çok çok teşekkürler👍😅😅☺

    YanıtlaSil